Huevos Rancheros

Iako je ovo jelo izvorno namijenjeno za doručak, dovoljno je krepko da se posluži i za ručak

6.11.2012.
13:08
VOYO logo

POTREBNO JE...

1 limenka (oko 400 g) pelata, sa sokom ½ male glavice luka, nasjeckane 1 češanj češnjaka 1 ljuta papričica, nasjeckana (otprilike 1 žlica) sok 1 limete ¼ zdjelice svježih grančica korijandra sol i svježe mljeveni papar 1 limenka (oko 400 g) graha, ocijeđena prstohvat mljevenoga kumina 8 velikih jaja 8 mekih kukuruznih tortilja

NAČIN PRIPREME 1. Najprije napravite salsu: u el. sjeckalicu stavite pelate, luk, češnjak, ljutu papričicu, pola količine limetina soka i korijandar. Miksajte na mahove paleći i gaseći sjeckalicu tako da se sastojci dobro promiješaju, no ostanu komadići. Posolite i popaprite. 2. U zdjeli pomiješajte grah i kumin pa prelijte ostatkom limetina soka. Posolite i popaprite po ukusu. Vilicom lagano zgnječite grah; ako vam se smjesa učini suhom, dodajte malo vruće vode. 3. Tavu lagano nauljite i zagrijte srednje jako. U nju razbijte jaja pa ih ispecite tako da se bjelanca stvrdnu, a žumanca ostanu meka. U drugoj tavi, također srednje jako zagrijanoj, ispecite tortilje: po minutu sa svake strane. 4. Tortilje premažite smjesom od graha pa na svaku stavite po pečeno jaje i nešto salse. Odmah poslužite. Dostatno za 4 porcije

PO PORCIJI 431 kcal, 21 g bjelančevina, 48 g ugljikohidrata (7 g vlakana), 16 g masnoća, 801 mg natrija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 22
USKORO
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
'NIJE NI EURO PLAĆAO' /

Tomašević oštro: 'Neće me zaustaviti likovi izgmizali iz podzemlja'