Fantastično, prirodno oružje za borbu protiv bolesti debelog crijeva

Veće količine folne kiseline iz salate, špinata, šparoga, repe, kupusa, peršina, raštike, brokule, karfiola i leće mogu smanjiti rizik od raka debelog crijeva.

23.12.2013.
9:14
VOYO logo

Povećan unos folata otkrivenih u salati, špinatu, šparogama, peršinu, brokuli, karfiolu, repi i leći može smanjiti rizik od raka debelog crijeva, zaključak je istraživanja American Cancer Societyja, provedenog na 99.523 osobe.

Utvrdili su da unos veće količine folne kiseline putem salate, špinata, šparoga, repe, kupusa, peršina, raštike, brokule, karfiola i leće može smanjiti rizik od raka debelog crijeva.

Povrće koje njeguje i štiti crijeva

Špinat je pravi rudnik vitamina C i beta-karotena, važnih antioksidansa koji imaju važnu ulogu u smanjenju količine štetnih slobodnih radikala u organizmu.

Brokula sadrži tvari koje usporavaju rast stanica tumora. Brokula sadrži betakaroten, vitamin C i vlakna, a sve su to borci protiv raka. Kao i drugo zeleno lisnato povrće, brokula sadrži velike količine kalcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karfiol (cvjetača) vrlo je zdrava kupusasta biljka. Sadrži vrlo malo ugljikohidrata i kalorija, a sadrži fitonutrijente koji su snažni borci za ljudsko zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
stipendisti
NOVO
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
POLJOPRIVREDA PROPADA /

Tri generacije brine o 40 simentalki, ali u selu je sve manje krava