PAZITE SE /

Čini se da ipak loše utječu na zdravlje vašeg srca!

Image
Foto: Ilustracija

Znanstvenici, čiji su zaključci objavljeni u časopisu American journal of Clinical Nutrition, proučili su podatke više od 1600 švedskih i finskih muškaraca i utvrdili da muškarci s visokim razinama žive u tijelu imaju povećani rizik od srčanog udara dok oni koji imaju visoku koncentraciju omege 3 imaju nizak rizik.

6.9.2012.
14:39
Ilustracija
VOYO logo

Omega 3 masne kiseline i živa koji se nalaze u mesu ribe čini se da imaju suprostavljeni učinak na zdravlje srca, pokazalo je istraživanje provedeno na sjeveru Europe.

Znanstvenici, čiji su zaključci objavljeni u časopisu American journal of Clinical Nutrition, proučili su podatke više od 1600 švedskih i finskih muškaraca i utvrdili da muškarci s visokim razinama žive u tijelu imaju povećani rizik od srčanog udara dok oni koji imaju visoku koncentraciju omege 3 imaju nizak rizik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prehrana koja uključuje ribu smatra se zdravom, no odnos potencijalnih rizika i koristi dva sastojka nije jasan. Znanstvenica Maria Wennberg, koja je vodila istraživanje, kazala je kako postoje načini da se prirodnim putem dođe do ribljeg ulja bez da se istodobno unosi i živa.

"Jedenje ribe dva do tri puta tjedno s najmanje jednim obrokom masne ribe koja ne spada u grabljivice (poput lososa) te konzumiranje mesa grabljivica ne češće od jednom tjedno može se preporučiti", kaže Wennberg s švedskog sveučilišta Umea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ribe grabljivice na vrhu su prehrambenog lanca kao predatori koji stoga koncentriraju živu iz okoliša u svom tkivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo