Toplo hladna salata od šunke, jaja i povrća – U našem video receptu saznajte kako pripremiti toplo hladnu salatu od šunke, jaja i povrća. – kuhana šunka, mahune (zelenih, smrznutih), jaje, maslac, šećer, senf dijon, voćna rakija, zeleni papar (iz salamure), peršin (sjeckani), bijeli vinski ocat, matovilac, rotkvice, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Rotkvice očistimo, operemo i narežamo na listiće, matovilac očistimo, operemo i ocijedimo, jaja narežemo na četvrtine, a šunku na prutiće. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo mahune, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta mahune premjestimo na toplo, a na preostalu masnoću u tavi dodamo narezanu šunku i pržimo 3-4 minute. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo ocat i maslinovo ulje, začinimo solju i paprom, dodamo šećer, senf, sjeckani peršin, zeleni papar i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Potom u tavu sa šunkom ulijemo rakiju i usplamtimo. Čim se vatra ugasi, u tavu vratimo mahune, promiješamo i maknemo s vatre. ; Na tanjurima napravimo posteljicu od mahuna i šunke, preko njih složimo matovilac, rasporedimo listiće rotkvice i narezana jaja, prelijemo pripremljenim preljevom i poslužimo.
; – Jako maštovita, hranjiva, brza i salata je pravi izbor za one koji vole zdravu ali i ukusnu hranu. U slast!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Toplo hladna salata od šunke, jaja i povrća – U našem video receptu saznajte kako pripremiti toplo hladnu salatu od šunke, jaja i povrća. – kuhana šunka, mahune (zelenih, smrznutih), jaje, maslac, šećer, senf dijon, voćna rakija, zeleni papar (iz salamure), peršin (sjeckani), bijeli vinski ocat, matovilac, rotkvice, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Rotkvice očistimo, operemo i narežamo na listiće, matovilac očistimo, operemo i ocijedimo, jaja narežemo na četvrtine, a šunku na prutiće. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo mahune, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta mahune premjestimo na toplo, a na preostalu masnoću u tavi dodamo narezanu šunku i pržimo 3-4 minute. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo ocat i maslinovo ulje, začinimo solju i paprom, dodamo šećer, senf, sjeckani peršin, zeleni papar i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Potom u tavu sa šunkom ulijemo rakiju i usplamtimo. Čim se vatra ugasi, u tavu vratimo mahune, promiješamo i maknemo s vatre. ; Na tanjurima napravimo posteljicu od mahuna i šunke, preko njih složimo matovilac, rasporedimo listiće rotkvice i narezana jaja, prelijemo pripremljenim preljevom i poslužimo.
; -</div>
Toplo hladna salata od šunke, jaja i povrća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti toplo hladnu salatu od šunke, jaja i povrća.
Jako maštovita, hranjiva, brza i salata je pravi izbor za one koji vole zdravu ali i ukusnu hranu. U slast!
Toplo hladna salata od šunke, jaja i povrća - U našem video receptu saznajte kako pripremiti toplo hladnu salatu od šunke, jaja i povrća. - kuhana šunka, mahune (zelenih, smrznutih), jaje, maslac, šećer, senf dijon, voćna rakija, zeleni papar (iz salamure), peršin (sjeckani), bijeli vinski ocat, matovilac, rotkvice, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Rotkvice očistimo, operemo i narežamo na listiće, matovilac očistimo, operemo i ocijedimo, jaja narežemo na četvrtine, a šunku na prutiće. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo mahune, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta mahune premjestimo na toplo, a na preostalu masnoću u tavi dodamo narezanu šunku i pržimo 3-4 minute. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo ocat i maslinovo ulje, začinimo solju i paprom, dodamo šećer, senf, sjeckani peršin, zeleni papar i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Potom u tavu sa šunkom ulijemo rakiju i usplamtimo. Čim se vatra ugasi, u tavu vratimo mahune, promiješamo i maknemo s vatre. ; Na tanjurima napravimo posteljicu od mahuna i šunke, preko njih složimo matovilac, rasporedimo listiće rotkvice i narezana jaja, prelijemo pripremljenim preljevom i poslužimo.
; -
Rotkvice očistimo, operemo i narežamo na listiće, matovilac očistimo, operemo i ocijedimo, jaja narežemo na četvrtine, a šunku na prutiće.
U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
Zatim dodamo mahune, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
Nakon 4-5 minuta mahune premjestimo na toplo, a na preostalu masnoću u tavi dodamo narezanu šunku i pržimo 3-4 minute.
Za to vrijeme u zdjelu ulijemo ocat i maslinovo ulje, začinimo solju i paprom, dodamo šećer, senf, sjeckani peršin, zeleni papar i pjenjačom izmiješamo sastojke.
Potom u tavu sa šunkom ulijemo rakiju i usplamtimo. Čim se vatra ugasi, u tavu vratimo mahune, promiješamo i maknemo s vatre.
Na tanjurima napravimo posteljicu od mahuna i šunke, preko njih složimo matovilac, rasporedimo listiće rotkvice i narezana jaja, prelijemo pripremljenim preljevom i poslužimo.