- Almo Čatlak
- 15 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Pašteta od tune
Saznajte kako pripremiti paštetu od tune u našem video receptu.
Kada vam treba brz i ukusan zalogaj, probajte pripremiti paštetu od tune. Konzerviranu tunu možete kupiti u svakom dućanu, a ostale namirnice možete čak i modificirati po želji. Neke možete izostaviti, neke zamijeniti sličnima, ali kao minimum probajte upotrijebiti maslac, majonezu, začine i neku vrstu ukiseljenog povrća (kapare, krastavci, masline, paprike i sl.).
Pašteta od tune - Saznajte kako pripremiti paštetu od tune u našem video receptu. - tuna iz konzerve, maslac, majoneza, kiseli krastavac, pečene paprike, slane srdele (ili fileta inćuna), kapare, peršin (sjeckani), kečap, tabasco (ljuti umak), sol i papar, Tunu izvadimo iz konzerve, ocijedimo, te zajedno s maslacem i majonezom izradimo u multipraktiku. ; Zatim dodamo krastavce, oguljenu pečenu papriku, slane inćune i sve zajedno još jednom izradimo dok smjesa ne postane jednolična. ; Dodamo kečap, kapare, tabasco, sjeckani peršin, sol, papar i sve zajedno još jednom izradimo. ; Dobivenu paštetu rasporedimo u manje zdjelice i možemo odmah ili rashlađeno poslužiti uz prepečeni kruh ili tost.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tuna iz konzerve, 250 g
- maslac, 100 g
- majoneza, 100 g
- kiseli krastavci, 3
- pečene paprike, 1
- slane srdele, 4 ili fileta inćuna
- kapare, 1/2 žličice
- peršin, 1 žlica sjeckani
- kečap, 2 žlice
- tabasco ljuti umak
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tunu izvadimo iz konzerve, ocijedimo, te zajedno s maslacem i majonezom izradimo u multipraktiku.
- Zatim dodamo krastavce, oguljenu pečenu papriku, slane inćune i sve zajedno još jednom izradimo dok smjesa ne postane jednolična.
- Dodamo kečap, kapare, tabasco, sjeckani peršin, sol, papar i sve zajedno još jednom izradimo.
- Dobivenu paštetu rasporedimo u manje zdjelice i možemo odmah ili rashlađeno poslužiti uz prepečeni kruh ili tost.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:15minuta |