- Almo Čatlak
- 100 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Brioche
Saznajte kako pripremiti brioche u našem video receptu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svježi kvasac, 15 g za kolače
- mlijeko, 30 ml toplo
- oštro brašno, 400 g
- sol, 1/2 žličice
- jaja, 6 komada
- maslac, 180 g omekšali
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U čistu zdjelicu stavimo svježi kvasac, dodamo mu malo šećera, prelijemo toplim mlijekom i stavimo na stranu na toplo da se diže.
- Kada se pjenica digla, brašno stavimo u čistu posudu, dodamo mu pjenicu i omekšali maslac, ulijemo umućena jaja, posolimo, naribamo malo limunove korice i sastojke izradimo u tijesto.
- Tijesto sada izvadimo na radnu površinu, a kalupe za brioše premažemo maslacem.
- Sada od tijesta odrežemo komad i na radnoj površini, između dlanova napravimo kuglu koju stavljamo u kalup za brioše.
- Zatim u sredini tijesta koje je u kalupu, napravimo rupu i rub tijesta premažemo s malo vode.
- Sada od preostalog tijesta napravimo manju kuglicu i položimo ju na rupu u tijestu koje je u kalupu.
- Ovako pripremljene brioše pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo još 30 minuta da se dižu.
- Nakon proteklog vremena brioše stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
- Nakon 25-30 minuta brioše izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohlade, a potom ih poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |